În conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, cu modificările si completările ulterioare, de comun acord

HOTĂRĂSC:

Formarea alianţei politice cu denumirea completă „Uniunea Social Liberală”, cu denumirea prescurtată „USL” si având ca semn permanent semnele permanente alăturate ale PSD (trei trandafiri sub care se află denumirea prescurtată PSD încadrată într-un pătrat) si ACD PNL-PC (o săgeată încadrată într-un pătrat sub care se află denumirile prescurtate PNL – PC);

sigla USL

Documentele care stau la baza constituirii alianţei politice sunt:

  • Actul constitutiv
  • Agenda politică
  • Protocolul de funcţionare

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - VICTOR PONTA

ALIANTA DE CENTRU DREAPTA PNL-PC

CRIN ANTONESCU

documentele de constituire.(clik)

  • Victor Ponta i-a trimis o scrisoare de susţinere lui François Hollande, candidatul socialist la preşedinţia Franţei

  • Image and video hosting by TinyPic

miercuri, 2 mai 2012

Guvernul PONTA - ACEASI MIZERIE ?




USL vrea să salveze aparenţele, într-o ţară pusă la pământ de guvernările PDL Boc şi Ungureanu, fie şi cu preţul pierderii majorităţii după alegerile parlamentare din acest an (depinde de modul în care va fi manipulat electoratul de PDL-Băsescu). Dacă reuşeşte să aibă o majoritate parlamentară sigură acum, Guvernul USL poate forţa şi alegerile parlamentare anticipate în august, care să-i asigure un ascendent (să nu se compromită de tot la guvernare până în noiembrie). A fost o mişcare deşteaptă acceptarea asumării guvernării de către USL, până la urmă, în spatele ei fiind şi acest calcul, al declanşării alegerilor parlamentare anticipate, care să legitimeze Guvernul Ponta (şi noua putere, a USL). Deocamdată, premierul Ponta trebuie să fie preocupat de intrarea în campania electorală pentru alegerile locale. Anunţul ferm că nu se va atinge de directorii de la „deconcentrate” ai fostei coaliţii guvernamentale n-are darul să liniştească apele în teritoriu, aceşti directori ai PDL-UDMR-UNPR vor trage voturile după ei la alegerile locale. Lasă că ar fi culmea să reprezinte actualii prefecţi ai PDL noul guvern al USL. Sigur, nu e cazul să fie destabilizate instituţiile statului, printr-o epurare inversă, dar o forţare a demisiei lor ar merita să fie pusă pe tapet – în stil american: am venit noi, plecaţi voi de bunăvoie, v-aţi umplut sacii. Aceeaşi situaţie ar trebui să fie la centru şi cu „intelectualii lui Băsescu”, profitori care au diabolizat USL şi pe liderii USL – cu ce obraz mai pot ei să reprezinte noua putere, a USL? Onest ar fi să demisioneze din funcţii. Chiar sunt curios să văd cum se schimbă discursul oportunist al tuturor intelectualilor lui Băsescu, acum, mi-e greaţă numai să mă gândesc. M-aş mira, apoi, dacă noul Guvern Ponta ar descoperi sifonările banilor publici către toţi mercenarii fostei puteri (inclusiv din presă), să poată să pună lucrurile la punct, pe termen scurt – eventual, prin trimiteri în judecată. Sunt atâtea de făcut…

Va trebui să aflăm cum stăm cu moştenirea cea grea, de fapt, preluată de la guvernarea fostei coaliţii parlamentare şi abia după aceea să ne facem iluzii. Băsescu se laudă că Ministerul Finanţelor are vistieria plină (brusc, a descoperit că va creşte economia dacă va creşte consumul, întregindu-se salariile şi pensiile, tăiate în numele austerităţii; cu un an în urmă nici nu voia să audă de încurajarea consumului, pe care-l considera groparul viitorului României, cum de a uitat?). Deocamdată, venirea USL la guvernare are darul să mai descreţească frunţile românilor. Chiar şi pe cele ale protestatarilor din Piaţa Universităţii (rămaşi în stradă din 13 ianuarie 2012, de necrezut), cărora le-a mai rămas un deziderat de împlinit: demisia lui Băsescu! Să dea Dumnezeu să redescopere românii de rând bucuria de a trăi, din acest an. Cel puţin deocamdată, USL rămâne speranţa tuturor că se va termina măcar cu nebunia austerităţii duse la extrem (de altfel, în plan mondial, s-a întors roata, mai toţi economiştii şi finanţiştii, inclusiv premiaţi Nobel atrag atenţia că tot răul se trage de la austeritate, care a falimentat economiile). Oare când va reuşi USL să repornească economia, să găsească bani pentru îndreptarea prostiilor făcute de corupţii din PDL-UDMR-UNPR şi să arunce la gunoi legile austerităţii (trecute în virtutea reformei prin Parlament prin responsabilitatea guvernamentală a lui Boc şi a acoliţilor lui)?

Victor Ponta a facut publica lista ministrilor din guvernul sau marti seara, intr-o conferinta de presa comuna cu Crin Antonescu si Daniel Constantin.
Lista completa a ministrilor:
Finante si vicepriministru: Florin Georgescu, Afaceri Externe: Andrei Marga, Justitie: Titus Corlatean, Economie: Daniel Chitoiu, Interne: Ioan Rus, Aparare: Corneliu Dobritoiu, Agricultura: Daniel Constantin, M. Muncii - Mariana Campeanu, Educatie - Corina Dumitrescu, Transporturi - Ovidiu Silaghi, Sanatatii- Vasile Cepoi, Dezvoltare si Turism: Eduard Hellvig, Cultura: Mircea Diaconu, Comunicatii: Dan Nica, Afaceri Europene: Leonard Orban, Ministrul Administratiei: Victor Paul Dobre, Ministrul Mediului - Rovana Plumb. Plus 4 ministri delegati: Dialog social: Liviu Marian Pop, Mediul de Afaceri: Lucian Isar, Relatia cu Parlamentul: Mircea Dusa, Strategii Guvernamentale: Victor Alistar.

„Cred ca acest Guvern pe care eu il voi propune Parlamentului va fi cel mai cinstit Guvern pe care Romania l-a avut”, a promis prim-ministrul desemnat al Romaniei. S-a tinut Victor Ponta de cuvant in seara zilei de 1 mai, atunci cand si-a prezentat cabinetul in fata tarii? Depinde ce intelege fiecare dintre noi prin cuvantul „cinste” si daca aceasta intelegere coincide cu cea a lui Ponta. Personal am fost dezamagit in unele alegeri ,si probabil nu sunt singurul, sunt nominalizari care sar in ochi ca fiind blaturi si interese ,aranjamente de culise si nu cei mai buni profesionisti din USL. Si nici cei mai cinstiti. Am sa va spun in continuare care sunt semnele mele de intrebare:

Vasile Cepoi, al patrulea ministru al Sanatatii in ultimii trei ani, are 58 de ani, este medic internist si nu este oficial membru al unui partid politic. In ultimii zece ani a fost secretar de stat in guvernul Nastase, Boc si Ungureanu. Numirea lui Vasile Cepoi la Ministerul Sanatatii este considerata o surpriza ( medicul iesean avand o experienta institutionala indelungata in sistemul medical dar si legaturi solide atat la stanga, cat si la dreapta spectrului politic ,si in special fiind un preferat al lui Basescu care la insarcinat sa faca noua lege a sanatatii si impreuna cu care a incercat sa-l elimine pe Raed Arafat. Cepoi face parte din gasca lui Basescu si numirea lui este prima pata de noroi pe imaginea guvernului Ponta.

Daniel Constantin,presedinte PC si ministrul agriculturii a fost la conducerea APIA- Agentiei de Plati si Interventii în Agricultura de la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii PSD Ilie Sarbu. El a demisionat de la conducerea APIA in octombrie 2009.

Are o datorie de 295.000 de euro, bani imprumutati de la Dan Voiculescu, scadent in 2016.

Acum despre interesele pe care grupul de firme Grivco, controlat de Dan Voiculescu - mentorul politic al lui Daniel Constantin – le are in agricultura. EvZ scrie ca ICTID Băneasa are încheiate contracte de închiriere şi de prestări servicii depozitare cu Ministerul Agriculturii, iar Grivco Agro SRL (firma despre al carei unic asociat ziaristii Evz sustin ca este “din anturajul grupului Grivco”) şi-a construit propriile depozite la Perişor. O alta firma din grup ar fi Logicons SA, care ofera consultanta pe proiecte europene in agricultura.Se pare ca exista si un litigiu de 60 milioane euro intre firmele lui Voiculescu si Ministerul Agriculturii.

Numirea lui Victor Alistar ca ministru delegat reprezinta doar o obligatie a lui Ponta fata de Alistar care ii este prieten, insa aceasta numire risca sa se transforme in cea mai urata decizie a lui Ponta deoarece Alistar are interdictie sa fie numit in functii publice de la Curtea Constitutionala.Presedintele Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu a intervenit telefonic la Romania TV explicand ca in situatia domnului Alistar, decizia Curtii Constitutionale, nr. 54 din 25 ianuarie 2011, este elocventa, care consacra interdictia de a ocupa o functie de demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a actului ANI. "Deci, domnul Alistar nu poate fi numit intr-o functie de demnitate publica pana in august 2012", a declarat Georgescu.

Intr-o situatie aproximativ asemanatoare se afla si Mircea Diaconu, ministrul Culturii, care se judeca in prezent cu ANI, avand pe 8 mai infatisare, celelalte instante declarandu-l pe Diaconu incompatibil cu o functie de demnitate publica.

Ministrul Economiei,Daniel Chitoiu (45 ani), este vicepresedinte al PNL si presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali. El a condus Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) timp de 4 ani, in perioada Guvernului Tariceanu. A fost unul din co-autorii Programului de Guvernare al Aliantei DA pentru alegerile prezidentiale din 2004, program de guvernare care a impus cota unica de impozitare de 16%. El este finul lui Dan Radu Rusanu, supranumit "hrebenciucul PNL".

Chitoiu l-a scos din carti pe Iulian Iancu.Unul din marile mistere ale ultimelor zile este legat de Iulian Iancu. Numele sau a fost promovat instantaneu in media, pe surse multiple, ca posibil ministru al Economiei sau ca ministru delegat pentru Energie si Resurse Minerale. El a fost in carti pina marti dimineata, cind a avut loc un eveniment ce l-a scos de pe lista lui Victor Ponta.

Ca dovada ca in cazul acesta s-a intimplat ceva neasteptat sta faptul ca marti Iulian Iancu a fost unul dintre putinii ministeriabili prezenti la sediul PSD. Mediafax scrie ca Ponta s-a intilnit marti dupa-amiaza la sediul PSD cu Iualian Iancu si Liviu Dragnea. Seara, Iulian Iancu lipsea de pe lista ministrilor lui Ponta. Ce s-a intimplat acolo? Are legatura cu imaginea lui Iancu de om mai degraba apropiat de partida estica (rusii) decit de cea occidentala?Sau baietii destepti din energie au fost mai tari si au reusit sa scape de cel mai aprig dusman al lor? Oricum prin aceasta actiune Ponta si-a mai tras o bila neagra urata de tot.

Titus Corlatean ministrul Justitiei?

In ultimele zile, toate redactiile au pregatit CV-ul lui Titus Corlatean, despre care informatiile "pe surse" spuneau ca-si va vedea in sfirsit visul de a deveni ministrul Externelor. N-a fost asa pina la urma, el devenind ministrul Justitiei, adica al unui domeniu cu care nu a avut nimic de-a face de la intrarea sa in politica sub aripa lui Adrian Nastase.

Victor Ponta a insistat cel mai mult in conferinta de presa pe aceasta numire, multumindu-i in repetate rinduri lui Corlatean pentru ca a acceptat alt portofoliu decit isi dorea. Cum a ajuns Corlatean la Justitie? Are legatura cu faptul ca liberalii au respins categoric mentinerea independentului Catalin Predoiu in Guvern si cu faptul ca Dan Sova a fost socotit prea vulnerabil in urma scandalului cu negarea Holocaustului?

Are legatura scoaterea de la Externe a lui Titus Corlatean cu faptul ca Traian Basescu l-a acuzat public, in numeroase rinduri, ca a intirziat nejustificat la Comisia de politica externa tratatul cu Siria care ar fi permis inceperea procedurii de extradare a lui Omar Hayssam?

Cum a ajuns filosoful Andrei Marga ministrul Afacerilor Externe?

Dat initial ca favorit (alaturi de Ecaterina Andronescu) pentru Ministerul Educatiei, Andrei Marga a fost nominalizat de Victor Ponta la Ministerul Afacerilor Externe. O numire complet neasteptata pentru respectabilul profesor de filosofie, caruia insa ii lipseste background-ul in diplomatie. Numirea sa seamana cu cea a lui Andrei Plesu la Externe, in 1997. Ca si atunci, si acum marile agentii de presa au remarcat "lipsa de experienta in diplomatie".

Ce a dus la numirea lui Marga la Externe? Sa fi fost USL intr-o pana de candidati cu profilul necesar pentru Externe? Sau a avut loc, asa cum sugera intr-o dezbatere la Realitatea TV Cristian Pirvulescu, o discutie si cu Traian Basescu pentru acest post, avind in vedere ca politica externa este apanajul presedintelui?

Desemnarea lui Ioan Rus la Interne?

Intentia premierului desemnat Victor Ponta de a-l numi la Ministerul de Interne pe Ioan Rus a stirnit o mica furtuna in PSD. Surse apropiate procesului de negociere au declarat ca baroni locali precum Marian Oprisan (Vrancea), Radu Mazare (Constanta), Liviu Dragnea (Teleorman) si Viorel Hrebenciuc (Bacau) au amenintat cu o riposta pe masura daca Ponta persista in dorinta de a-l aduce pe Rus.

In cele din urma, presedintele PSD a rezistat presiunilor si si-a mentinut propunerea initiala, producind una din marile surprize ale cabinetului sau. Si asta pentru ca Rus, retras la Cluj dupa ce si-a incheiat in 2004 precedentul mandat de ministru al Internelor (in cabinetul Nastase), parea in ultimii ani un outsider in PSD .
El a contribuit decisiv in 2005, alaturi de Vasile Dincu, la inscaunarea lui Mircea Geoana ca presedinte al PSD in detrimentul lui Ion Iliescu. Iliescu nu l-a uitat niciodata pe Rus pentru afrontul de atunci. Ulterior, Rus s-a despartit si de Geoana, facind figura aparte printre liderii PSD: imagine de apropiat al lui Basescu cu implicare minima in partid si rezultate catastrofale la Cluj pentru PSD..

Venirea sa pe functia-cheie de ministru al Internelor (functie importanta in vederea alegerilor din acest an) pare, la prima vedere, garantia unei neimplicari in jocuri politice a institutiei. Or, in mod evident, acest lucru nu convine anumitor lideri din PSD.

Ramine de vazut acum ce echipa isi va construi Ioan Rus in jurul sau la minister si, poate cel mai important lucru, pe cine va numi la conducerea DGIPI, structura de informatii interne a ministerului.

Mariana Campeanu a fost propusa, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta sa preia functia de ministru al Muncii, dupa un prim mandat in 2008, de doua luni, dupa demisia fostului detinator al portofoliului, Paul Pacuraru, cele 2 luni nereprezentand o experienta extraordinara in domeniu. Intre 2007-2008, a detinut functia de presedinte - secretar de stat - al Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale. Mariana Campeanu este economista de profesie si ocupa, la ora actuala in partid functia de vicepresedinte al filialei Bucuresti a PNL.

Intrebarea este, de ce acest minister nu a fosst preluat de un social democrat ,mult mai potrivit la acest minister decat un liberal? Existau cel putin 2 profesionisti cu multa experienta la PSD pentru acest post, Mircea Dan Popescu dar, in special, profesorul Alexandru Athanasiu ,si el fost ministru al muncii. O alta bila neagra pentru Ponta.

Corina Dumitrescu, nominalizată pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei în guvernul Ponta, este rectorul Universităţii Creştine Dimitirie Cantemir, o atat de controversata universitate privata,unde lector univ. este si Elena udrea, şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile.

Doctor în drept, Corina Dumitrescu a fost secretar general în Ministerul Justiţiei. Este soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Corina Dumitrescu a fost aleasă drept reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, în iunie anul trecut in locul lui Victor Alistar. Preşedintele Traian Băsescu declara la aceea dată că Senatul a acţionat împotriva interesului României desemnând în CSM, din partea societăţii civile, o persoană incompatibilă conform Legii ANI, în condiţiile în care aceasta era şi rector. Preşedintele CSM, judecător Horaţius Dumbravă, a cerut ANI, la sfârşitul lunii iulie 2011, să clarifice situaţia Corinei Dumitrescu.Intrebarea este, de ce s-a renuntat la Ecaterina Andronescu si la Andrei Marga? O alta situatie imputita pentru Ponta.

Un comentariu:

  1. se pare ca intradevar, mai mult poanta decat ponta. guvernul trebuia facut de liberali, si cu asta basta. alianta scartaie.

    RăspundețiȘtergere

PUBLICITATE



ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730




MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !



















Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

BASESCU SI GASCA LUI TRAIESC BINE DIN FURAT