În conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, cu modificările si completările ulterioare, de comun acord

HOTĂRĂSC:

Formarea alianţei politice cu denumirea completă „Uniunea Social Liberală”, cu denumirea prescurtată „USL” si având ca semn permanent semnele permanente alăturate ale PSD (trei trandafiri sub care se află denumirea prescurtată PSD încadrată într-un pătrat) si ACD PNL-PC (o săgeată încadrată într-un pătrat sub care se află denumirile prescurtate PNL – PC);

sigla USL

Documentele care stau la baza constituirii alianţei politice sunt:

  • Actul constitutiv
  • Agenda politică
  • Protocolul de funcţionare

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - VICTOR PONTA

ALIANTA DE CENTRU DREAPTA PNL-PC

CRIN ANTONESCU

documentele de constituire.(clik)

  • Victor Ponta i-a trimis o scrisoare de susţinere lui François Hollande, candidatul socialist la preşedinţia Franţei

  • Image and video hosting by TinyPic

miercuri, 14 decembrie 2011

Intrebat de Antena 3 daca il va mazili si pe Nastase,PONTA a ocolit raspunsul

Fostul premier se aşteaptă să fie achitat în dosarul Mătuşa Tamara şi consideră amânarea dată de Înalta Curte ca pe un semn bun. Pentru fostul său protejat Victor Ponta, semnul nu este însă deloc bun, fiindcă planul lui era să scape de Adrian Năstase: cu cât mai repede, cu atât mai bine iar o condamnare, oricat de mica l-ar fi ajutat sa propuna si excluderea lui Nastase din PSD.

Optimismul lui Adrian Năstase face parte din strategia sa de apărare, juridică şi politică, dar fostul premier ştie că nu se mai poate baza pe sprijin din zona politică a PSD, aşa că mizează pe inabilitatea procurorilor şi pe firele reţelei ţesute pe dedesubt de sistemul de putere postdecembrist. Năstase a văzut însă că această reţea se clatină, după ce a fost folosită prea mult pentru îmbogăţirea unor judecători fără dileme morale şi a unor personaje ca senatorul PSD Cătălin Voicu. Totuşi, unele noduri ale vechii plase de siguranţă au rămas neatinse şi există încă judecători care le spun în discuţii private experţilor de la Bruxelles, care monitorizează progresele justiţiei autohtone, că Adrian Năstase va fi achitat sigur.

Amânarea soluţiei pe care Înalta Curte ar fi trebuit să o dea ieri pentru moştenirea lasata de mătuşa Tamara familiei Năstase este un prim semn că lucrurile decurg aşa cum se aşteaptă fostul premier. Această filozofie a amânării a fost explicată de senatorul PSD Cătălin Voicu pentru clienţii cărora le facilita intervenţii la judecători importanţi de la Curtea Supremă, după cum rezultă din stenogramele convorbirilor sale. „Amânarea este extrem de importantă", îi spunea Cătălin Voicu senatorului PSD Alexandru Mazăre, fratele celebrului primar din Constanţa, după ce îi dădea ordine precise judecătorului Cristian Jipa.

Adrian Năstase nu are insa nevoie de astfel de discuţii, fiindcă el este un nume si oamenii care îl pot ajuta o vor face fie pentru că sunt angrenaţi în reţeaua puterii, construită pe conexiunea de păcate comune, fie pentru că legăturile dintre cei care fac parte din sistem se bazează pe greşeli sau ilegalităţi, iar ceilalţi deţin dovezile privitoare la acţiunile lor. Şantajul - şi mai puţin recunoştinţa - îi animă pe oamenii vechii reţele, care funcţionează pe reguli nescrise, dar ferme, care pornesc de la principiul întrajutorării reciproce.

Tânărul şef al PSD, Victor Ponta, s-a grăbit să lanseze mesajul abandonării lui Năstase înaintea oricărui verdict, lăsând să se înţeleagă că partidul nu mai vrea să poarte povara corupţilor.Nastase insa l-a receptionat. Ponta ar vrea să aplice standardele Monicăi Macovei pentru Năstase, dar nu şi pentru prietenul său Dan Şova, cel care a fost descoperit că în relaţiile sale cu diverse companii de stat le-a tăiat acestora facturi pentru zile de muncă de 27 de ore.

Adrian Năstase a devenit incomod pentru protejatul său de odinioară fiindcă Victor Ponta şi-a dat seama că va fi recunoscut înăuntru şi în afară ca Líder Máximo al PSD doar dacă scapă de mentorul său şi de părintele partidului. Pentru început, Ponta ar vrea să-l facă pe fostul său părinte politic să aibă senzaţia că se află într-un loc fără întoarcere, iar apoi să-i dea lovitura de graţie. Cu Ion Iliescu nu are încă nici un plan, dar poate că până la urmă justiţia autohtonă va găsi probe care să-l facă pe fostul artizan al Revoluţiei din 1989 responsabil pentru moartea celor peste o mie de oameni. Pentru moment,doar verdictele justiţiei îl pot ajuta pe Victor Ponta să scape de cei doi lideri neoficiali ai PSD deoarece tipul de mazilire a lui Geoana nu tine si la Iliescu si Nastase.

Victor Ponta devine astfel nu doar un trădător al tovarăşilor care l-au ajutat să fie ceea ce este, ci şi un epigon al Monicăi Macovei: sub pretextul aplicării criteriilor etice, şeful PSD vrea să-i execute pe cei care l-au ajutat şi nu-l lasă acum să-şi atingă potenţialul de politician de duzina

Pe de alta parte devine,daca nu chiar este deja, un colaborator de nadejde si unealta lui Basescu contra lui Nastase si Iliescu ,un Ponta despre care Basescu spunea sincer la tv cu ocazia eliminarii lui Geoana ca"nu exista prostie mai mare decat sa dai pe tava postul de presedinte al Senatului".

Basescu se inseala, Ponta este in stare si de prostii mai mari, in megalomania lui de Guevara de Ferentari.El nu stie sau ignora faptul ca craca pe care el sta acum se numeste "Iliescu si Nastase"si tocmai a inceput s-o taie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PUBLICITATE



ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730




MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !



















Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

BASESCU SI GASCA LUI TRAIESC BINE DIN FURAT